Srebrenik II

    Dana 17.03.2008.g. u "Plavoj Sali" Doma Kulture u Srebreniku održan je sastanak Asocijacije Mladih SDA Srebrenik za Mjesno područje Srebrenik II. Radi efektivnijeg rada i lakše organizacije OO AM SDA Srebrenik je MP Srebrenik podijelio na dva dijela i to Srebrenik I i Srebrenik II. Srebrenik II se sastoji od 6 mjesnih ogranaka.

    Na sastanku pored mnogobrojne omladine prisustvovali su i gosti, Predsjednik OO SDA Osman Suljagić, Podpredsjednik OO SDA dr. Ibrahim Zukić, Vijećnik u OV Srebrenik Dževad Šehrić, član IO SDA Srebrenik Elvedin Ćudić, Predsjednik KO AM SDA TK Hamid Mutapčić, Predsjednik OO AM SDA Adis Fazlić, itd.

    U izuzetno lijepoj i opuštenoj atmosferi mladima su se kratkim govorima obratili prisutni.
Predsjednik OO AM SDA Srebrenik je ukratko iznio prošlogodišnji izvještaj o radu te i neke od planova na kojima AM SDA Srebrenik već uveliko radi. Kantonalni Predsjednik se osvrnuo na poziciju AM SDA BiH na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, a takođe i na njenu ulogu u evropskim i svjetskim političkim tokovima. Podvukao je činjenicu koja mnogo govori o organizovanosti i snazi Asocijacije Mladih na području BiH. Evropske i svjetske organizacije su prepoznale rad i danas je AM SDA BiH jedini politički podmladak iz BiH koji ima punopravno članstvo u YEPP-u (Youth of the Europian People's Party). SDA  BiH ima status posmatrača u ovoj organizacija zajedno sa HDZ-om i PDP-om.
Nakon mladih prisutnima su se obratili i starije kolege iz SDA, Predsjednik Osman Suljagić i Podpredsjenik Ibrahim Zukić.

    Mladi su u "Plavoj Sali" mogli osjetiti kako funkcioniše rad Općinskog Vijeća, jer su nakon uvodnih izlaganja mogli postavljati pitanja, kako usmeno tako i pismeno i iznositi prijedloge koje su donijeli iz svojih mjesnih ogranaka. Moramo istaći da su mladi veoma dobro iskoristili prisustvo Načelnika Općine Srebrenik  i Predsjedavajućeg OV Srebrenik i da su postavljali pitanja koja su od velike važnosti za mlađu populaciju. Takođe se moglo čuti i mnogo konstruktivnih ideja i prijedloga koje će vjerujemo Načelnik Općine Osman Suljagić i Predsjedavajući OV Srebrenik Ibrahim Zukić uvažiti i dati sve od sebe da ne ostanu nerealizovani.

    Kao i na ostalim sastancima i na ovom su izabrani sljedeći koordinatori za MP Srebrenik II:

1. Srebrenik II: Vesna Mujkić, Lejla Hodžić, Edina Šehrić, Samir Selimović

2. Donji Srebrenik: Fuad Šerifović, Damir Abdulahović

3. Gornji Srebrenik:  Muhamed Pjević

4. NN Polje i Ćojluk: Amra Sinanović, Azra Sinanović, Nedim Nuhanović

5. Ćehaje: Almir Omerović, Elvir Smajlović, Miralem Avdić

6. Ježinac: Mensur Fejzić.

Komentariši