Jedan učenik, jedna knjiga, poklon za učenike povratnike u Vlasenicu

    Na inicijativu Asocijacije Mladih i uz veliku pomoć načelnika općine Srebrenik Osmana Suljagića na području općine Srebrenik pokrenuta je akcija na prikupljanju knjiga za potrebe otvaranja nove biblioteke u Vlasenici, mjestu povratka prognanih Bošnjaka.
– "Cilj je do 31.marta 2008.godine pokušati prikupiti 5.000 komada knjiga, koliko je prema Pravilniku potrebno za osnivanje-otvaranje nove biblioteke, čime se stiču uslovi za obezbjeđenje finansiranja iste iz budžeta RS-a, te za otvaranje jednog ili dva nova, prijeko potrebna, radna mjesta za naše povratnike. Mi smo obezbijedili određeni broj knjiga ali je potrebno da se uključe i građani i privredni kolektivi kako bi se zacrtani cilj i ostvario. S tim u vezi upućeni su zahtjevi našim privrednim kolektivima za pomoć u realizaciji akcije, a planirano je da se odštampa određeni broj plakata koji bi se polijepili na vidnim mjestima širom općine Srebrenik, kao i u svim školama na području naše Općine, kako bi se u akciju prikupljanja knjiga kroz parolu:
«Jedan učenik, jedna knjiga, poklon za učenike povratnike u Vlasenicu», uključio što veći broj učenika, njihovih roditelja  i nastavnika." – ističe pokrovitelj ove akcije općinski načelnik Osman Suljagić.
    Punktovi za predaju knjiga se nalaze  u svim našim osnovnim školama, Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik i Gradskoj biblioteci Srebrenik. Ovom prilikom  upućujemo apel svim građanima da se uključe u akciju i doniranjem bar jedne knjige pomognu realizaciju ovog projekta.

                                                                         (www.srebrenik.ba)*

*napomena: U tekstu koji je objavljen na ovoj stranici nije navedeno ko je pokrenuo akciju.

Komentariši