Izvod iz “Izvještaja o radu za 2007.g”

*    Asocijacija mladih SDA Srebrenik je lobiranjem kod općinskog načelnika  i predsjedavajućeg vijeća aktivno sudjelovala u poboljšanju stanja u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

*    Veliki dio svoje aktivnosti smo usmjerili  ka afirmaciji sporta i sportske kulture među mladima.

*    Nastojali smo da na području svoje općine budemo avangardna organizacija u razvijanju kulture dijaloga i tolerancije posebno među mladima.

*    Kontinuirano radimo na izgadnji unutar stranačke tolerancije prema mladima. 

*    Već nekoliko godina pomažemo pri zapošljavanju kadrova Asocijacije mladih SDA Srebrenik.

*    Posredovali smo prilikom zapošljavanja pripravnika u općinskim organima uprave te zapošljavanja mladih u raznim granama privrede.

*    Radili smo na promociji Asocijacije mladih kroz razne sportske i kulturne manifestacije.

*    Nastavili smo s tradicionalnim organizovanjem Bajramskog turnira.

*    Uz veliku pomoć općinskog načelnika obezbijedili smo značajna finansijska sredstva za razvijanje masovnog sporta s ciljem borbe protiv svih socijalinih zala, kao što je narkomanija, prostitucija, alkoholizam i dr.

*    Obilježavali smo na prigodan način sve važne datume za Bosnu i Hercegovinu.   

*    Pomagali smo mnogobrojne humanitarne akcije od kojih ćemo izdvojiti dvije akcije i to onu u kojoj smo pomogli da djeca oboljela od leukemije te drugih malignih bolestina području Općine Srebrenik osjete radost u novogodišnjim i Bajramskim danima, te još jednu akciju koja je za cilj imala da obraduje mališane, povratnike u Podrinje.

Komentariši