Humanitarna akcija – Paketići za djecu oboljelu od leukemije

    U organizaciji Asocijacije mladih SDA Srebrenik, a  uoči proteklih novogodišnjih praznika,  organizovana je humanitarna akcija za djecu oboljelu  od leukemije i drugih malignih bolesti s područja srebreničke općine. Za ovu djecu, male i hrabre borce za život, kao i za njihove članove porodice, u  nedjelju 30.12.2007.godine, u Srebreniku je upriličena dodjela novogodišnjih paketića.
    – "Naš cilj bio je da ovoj djeci pokažemo da neko misli i na njih i da u svojoj borbi za život nisu sami. Željeli smo ih ohrabriti da se i dalje bore i da ne odustaju. Radost  na njihovim  licima zbog paketića pokazuje da smo uradili pravu stvar", riječi su Adisa Fazlića, predsjednika Asocijacije mladih SDA Srebrenik. On je ujedno i  zahvalio se  svim volonterima i građanima koji su pokazali solidarnost i donirali slatkiše i novac tokom humanitarne akcije u marketima Bingo i Interex.
    Riječi hvale uputila su i sama djeca i njihovi roditelji, rekavši kako im je drago što se u ovim prazničnim danima neko sjetio i njih.

                                                                    (www.srebrenik.ba, RTV TK, Tuzlanski list)

1 komentar

Komentariši