5. Bajramski malonogometni turnir – Srebrenik

    Pobjednik 5. po redu tradicionalnog Bajramskog turnira u Srebreniku, ponovo je ekipa «OS-Petrola», koja je u finalnom susretu bila bolja od ekipe «Luka-Sančo» sa 3:1. Pobjednički tim tokom cijelog turnira pokazao je najviše, koju su predvodili bh.hakleri Oručević, Dizdarević, Topčagić…, pojačani slovenačkim malonogometnim reprezentativcem Rokom Griželjom, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.
    U duelu za treće mjesto, ekipa Asocijacije mladih «Kalesija», savladala je mladu ekipu «Trocadera» sa 2:0, koju su predvodili naši juniorski reprezentativci Džombić i Džafić, te juniori Gradine. Prvi strijelac turnira je Midhat Husejnović iz Asocijacije mladih «Kalesija» koji je u ovom dvodnevnom turniru zabio 11 pogodaka.
    Stručni žiri proglasio je Senadina Oštrakovića iz ekipe «Luka-Sančo» za najboljeg golmana, a Adisa Hodžića za najmlađeg igrača turnira.
    Turnir je trajao dva dana, na kojem je učestvovalo 25 ekipa, a organizator ove manifestacije Asocijacija mladih SDA Srebrenik, dobila je još jednom sve pohvale za odlično organizovani turnir, na kojem su se pojavili i potencijalni bh.reprezentativci  poput Husića, Bekrića, Moranjkića…, a gledaoci su počašćeni i nagradnim tombolama.

                                                                      (www.srebrenik.ba, Sport, Tuzlanski list)

Komentariši